Håndball i Trondheim
Til hovedsiden
  Håndball i Trondheim, sprer håndballglede  onsdag 19. sep
 

  FØRSTESIDEN

   AKTUELT


1. divisjon
Bringserien
Diskusjonsforum
Eliteserien
Håndball i Trondheim
Kommende kamper
Leserbrev
Sparserien
Finn nyhet:

   INTERAKTIV
Blogger
Fotoarkiv
 
   JOBBSENTER
Jobb søkes
Ledig jobber
Send inn annonse

   OM HiT
Kjøpe annonse?
Kontakt oss
Om oss
Redaksjonen
 
Påmeldinger

   ANNET
Lenker
 Seriefinale: Byåsen - Larvik

Av Jon AK
,  27.03.10


Som vanlig avgjør Larvik kampene i sin favør i 2. omgang. Det er, selv med heroisk innsats av Byåsen, helt fortent at de kan kalle seg seriemester for 10. året på rad selv om det er to runder igjen.

Lille Marie Henriksen stod frem som kampens store spiller, og ble kåret til banens beste av både HiT, publikum og flere av leserne våre (Alle foto: Andreas Wivestad)
Byåsen:
Kari Aa. Grimsbø
- fra start
Marit Malm Frafjord - fra start
Pernille Wibe
Vigdis Hårsaker
Gina Lorentsen
Ida Alstad - fra start
Karinka Haltvik - på tribunen (ubenyttet)
Susann Waagen - på tribunen (ubenyttet)
Marie Henriksen - fra start
Katarina Andreassen (ubenyttet)
Inga Berit Svestad - fra start
Marid Molid
Guro Størdal - på tribunen (ubenyttet)
Iva Zamorska - fra start
Camilla Herrem - fra start

Kampen:
Byåsen starter i et forrykende tempo og kontrer inn 1-0 før minuttet er spilt. Det er klart at hjemmelaget ønsker å holde høyt tempo og sette Larvik under press fra første sekund. Det kan virke som Byåsen lykkes med taktikken for i de første fem minuttene setter Larvik kun ett mål, og det på et forholdsvis billig sjumeters kast.

Så er det slutt. Larvik begynner å flytte på bena i forsvar og hjemmelaget får ikke til noe som helst. Enten blir Byåsen avblåst for passivt eller så avslutter de på håpløse sjanser. I andre enden slipper de alt for lett til strekspiller Heidi Løke eller, i et forsøk på å pakke inn henne, venstre back Tine Stange. Mellom seg scorer de åtte av de ni første målene til bortelaget.

Med time-out kortet i hånden freser Geir Oustorp til alt og alle i heksegryta Nidarøhallen. Det virker ikke som han helt finner den rette rekka til å takle et fysisk borteforsvar. Men ut av intet trer tre fra ungdomsrekka frem og får Byåsen på skinnene igjen. På rekke og rad setter Marie Henriksen, Gina Lorentsen og Mari Molid viktige mål.

Dette får Byåsen til å heve seg voldsomt, også i forsvar og i en kort periode mot slutten av omgangen ledet hjemmelaget med tre, 14-11. Men to strengt idømte to minuttere gir Larvik fire raske mål, og ett måls ledelse til pause, 14-15.

I pausen etterlyste speaker støtte fra publikum. Selv mener vi taket løftet seg minst et par ganger og at hjemmepublikum var fantastisk.

Og i andre omgang fortsetter publikummet som hjemmelagets ekstra spiller. Det virket som Byåsen fikk en vitamininnsprøytning for hvert mål de scoret - de to de får. På stillingen 16-17 rykker Larvik fra og vinner de neste ti minuttene 5-0.

Dette skjer i en periode hjemmelaget, med god grunn, har stort fokus på kampledernes avgjørelser. Seriefinalen bør ikke brukes som noen gulrot for unge fremadstormende dommere, uansett. To av Norges mest verbale lagledere spiste dommerne rått og var i tottene på dem i nesten hver avgjørelse. Nå gjorde de garantert sitt beste, men dette bør NHF gå en runde på internt.

Når Byåsen tar time-out etter 50 minutter har flere kalkulert med tap og forlater Nidarøhallen for å slippe trafikkorken. Da er stillingen 18-25 og det hele virker avgjort.

Kampen bar preg av mye innsats og vilje, men det skortet i dag til syvende og sist på kvaliteten i de avgjørende pasningene og ikke minst avslutningene. De ble i lange perioder stående og kaste gris og enten fikk Larvik snappet ballen, eller så plukket Lene Rantala skuddene for enkelt.

I det Larvik tar time out to minutter før slutt slipper hele laget jubelen løs. Seks måls ledelsen kan ikke hentes inn, og sammen med bortelagets seiersjubel forsvinner enda flere fra hallen i håp om å slippe kø.

Dagens beste Byåsenspiller mener vi er ungjenta Marie Henriksen. I 60 minutter sloss ho i forsvar - så vel som angrep, og la ned en enorm arbeidsinnsats. Også Kari Aa. Grimsbø stod meget godt og 27 mål bakover er slett ikke ille. Men når det bare blir 22 fremover blir det nok en gang Larvik som blir seriemester. Gratulerer!Kommenter Kommenter denne artikkelen

Det er 11 kommentarer til denne artikkelen:

82615564341 vkrjuqiwu 17/06 14:47
... --- 28/03 17:33
Ja, det skal jeg fortelle deg Laffen 28/03 15:10
28/03 13:02
feil coaching Munkholmen 28/03 10:33
Bal Ka-Ni 28/03 00:55
mo jaffa 28/03 00:12
Håpløst 27/03 23:40
Finn 27/03 21:21
Imponert. Kenneth Røstad 27/03 20:59
27/03 20:55


Blyant  Legg til din kommentar:
Ditt navn: Tittel:
Kommentar: (maksimum 500 tegn)Vis folkevett og sunn fornuft når du skriver din kommentar :-)


« Tilbake


 MENINGSMÅLING

Ingen aktive meningsmålinger

 FOTOARKIV
Besøk vårt rikholdige fotoarkiv!
(Foto: Knut AM)
Byåsen - Njård (Kvartfinale NM - Jenter 20) (2007-10/22)     
 ANNONSER