Håndball i Trondheim
Til hovedsiden
  Håndball i Trondheim, sprer håndballglede  onsdag 19. sep
 

  FØRSTESIDEN

   AKTUELT


1. divisjon
Bringserien
Diskusjonsforum
Eliteserien
Håndball i Trondheim
Kommende kamper
Leserbrev
Sparserien
Finn nyhet:

   INTERAKTIV
Blogger
Fotoarkiv
 
   JOBBSENTER
Jobb søkes
Ledig jobber
Send inn annonse

   OM HiT
Kjøpe annonse?
Kontakt oss
Om oss
Redaksjonen
 
Påmeldinger

   ANNET
Lenker
 Ingen regner med Hønefoss

Av Ørnulf Johansen
,  11.04.11


Hønefoss er et ungt lag med uerfarne spillere. Derfor er det ingen som regner med oss, sier lagets trener, Otto Th. Pedersen foran helgens kvalifisering til 1.divisjon, kvinner.

Og Pedersen er ingen hvem som helst i norsk topphåndball. Han har trent flere topplag, både kvinner og menn og kan dessuten se tilbake på flere år som landslagstrener både på A- og U-nivå. Nå har 71-åringen trener-ansvaret i Hønefoss, som i fjor kavet i nedrykkings-striden i 2.divisjon. Med Pedersen ved roret har jentene tatt steget helt til topps, og er klar foran møtene med Sverresborg og Hinna.

- Vet ingen ting om våre motstandere annet enn det jeg kan lese på nettet, sier trener-veteranen. Men han tror Hønefoss kan overraske.

- Det er et ungt lag stort sett bestående av 17- og 18-åringer. Bortsett fra keeperen. Hun har rutine, og det kan vi trenge, sier Pedersen.

Og nettopp på grunn av lagets lave gjennomsnittsalder, står det i langtidsplanen til Hønefoss at de skal rykke opp i 2015. De er med andre fire år foran skjemaet om de lykkes allerede i år.

- Jeg tror vi greier det, sier Pedersen ubeskjedent.

Hønefoss innleder helgens kvalifiseringsrunde mot Sverresborg, et mannskap med langt mer erfaring. Mens Hønefoss sloss mot Ramnes om tabelltoppen i sin avdeling, var det Molde som skapte bry for Sverresborg. En del av Sverresborgs spillere har vært med på kvalik tidligere, uten å lykkes. Nå føler de at tiden er inne. I så fall blir det kamp om rekruttene i Trondheim med både Selbu og Utleira i divisjonen fra før.

Klok av erfaring er det ingen i Sverresborg som snakker om opprykk, men drømmen er der, selv om keeper Renate Søbstad er ute med korsbåndskade. Sverresborg trenes av tidligere landslagsspiller Roger Kvannli og Ben Berge.

Jærens tredje lag i puljen er Hinna. Arrangør og muligens den største favoritten. Ikke minst på grunn av at de har hatt gode lag i aldersbestemte klasser de siste årene. Nå er tiden inne for å gjøre come back på høyere nivå, og flere 17-18-åringer har vist seg frem i løpet av vinteren.

- Nei, vi er ikke favoritter, sier trener Espen Særvoll. Det er bare tre år siden laget spilte i 4.divisjon, men de vil gjerne fortsette klatringen.

- Når det gjelder Sverresborg har vi en video av lagets kamp mot Molde,og der kan vi se at de spiller litt som oss: Massevis av tempo og stort trøkk. Normalt tror jeg Sverresborg slår oss i 7 av 10 kamper, så får vi bare håpe at statistikken svinger vår vei denne helgen. Jeg har mindre peiling på Hønefoss. De har sin største profil på benken, og jeg kjenner Pedersen som en trener med sans for stor bevegelse, godt forsvar og en del overraskende ting, sier Hinnas trener, Espen Særvoll.

I den andre kvalifiseringspuljen spiller Halden, Viking og Harstad. Puljevinneren rykker direkte opp i 1.divisjon, mens toerne møter hverandre i kamp om den tredje ledige plassen. Kampene spilles i Nærbø lørdag og søndag.Kommenter Kommenter denne artikkelen

Det er 6 kommentarer til denne artikkelen:

123456 MichealVag 17/04 12:47
33283969368 vteqswv 18/03 13:33
Gratulerer Anne-Lise 16/04 15:52
Gratulerer Rolf 16/04 15:10
Gratulere Sverresborg Stian 16/04 14:58
kvalifisering 1 div Anne-Lise 16/04 12:18


Blyant  Legg til din kommentar:
Ditt navn: Tittel:
Kommentar: (maksimum 500 tegn)Vis folkevett og sunn fornuft når du skriver din kommentar :-)


« Tilbake


 MENINGSMÅLING

Ingen aktive meningsmålinger

 FOTOARKIV
Besøk vårt rikholdige fotoarkiv!
Foto: Knut Maråk
Sommerserien (2009-08/30)     
 ANNONSER