Håndball i Trondheim
Til hovedsiden
  Håndball i Trondheim, sprer håndballglede  mandag 22. okt
 

  FØRSTESIDEN

   AKTUELT


1. divisjon
Bringserien
Diskusjonsforum
Eliteserien
Håndball i Trondheim
Kommende kamper
Leserbrev
Sparserien
Finn nyhet:

   INTERAKTIV
Blogger
Fotoarkiv
 
   JOBBSENTER
Jobb søkes
Ledig jobber
Send inn annonse

   OM HiT
Kjøpe annonse?
Kontakt oss
Om oss
Redaksjonen
 
Påmeldinger

   ANNET
Lenker
 Spørsmålet er topp eller bredde...

Av Jon AK
,  15.10.10


Hva ønsker egentlig NHF at Sparserien skal representere? Skal det være det ypperste av hva norsk håndball har å vise frem, eller er det greit at gode lag ryker ut på grunn av håpløs seeding?

Flere faktorer gjør at det faktisk ikke er de 16 beste som går videre til denne landsomfattende serien. At de beste uansett kvalifiserer seg er forsåvidt greit, men mange av de nestbeste ryker ut til fordel for langt dårligere lag. Lag som av forskjellige årsaker får en mye enklere vei til landsserien.

Så hva er egentlig problemet? Vi ser på de tre viktigste punktene:

1) Påmeldingsfristen:
I år måtte lagene melde seg på til serien 01. mai, over fem måneder før kvaliken starter. I samme tidsrom lar regelverket spillere gå fritt mellom klubbene. Dermed endrer forutsetningene seg for enkelte klubber, men de er forstatt tungt inne i kvaliken økonomisk. Flere lag velger derfor å dra til kvalikrundene selv om de vet de ikke er gode nok.

2) Seedingen:
Dermed er også seedignen, om den i det hele tatt er foretatt, bortkastet. Og når til og med forutsetnignene endrer seg etter at seeding er utført så blir det litt håpløst at flere av forhåndsfavorittene møter hverandre.

3) Arrangøransvaret:
Kutt ut hele ordningen med å ha lokale arrangører i kvalikrundene. Ikke fordi det er noe utstrakt fordel å ha hjemmebane, men rett og slett fordi det gjør det umulig å omrokkere puljene etter de er satt. I mange tilfeller har lag fått direktekvalifisering grunnet trekninger i siste liten.

Løsningen må være opplagt:
La alle lag gjøre en påmelding etter fristen for spilleroverganger (1. september). Da vet klubbene hvilket spillermateriell de rår over. Deretter bør en involvere, om ikke klubbene selv, i alle fall regionene for å få en mest mulig rettferdig seeding. Så samles alle lag i en hall som er stor nok til å gjennomføre et fellesarrangement. På den måten kan en håndtere trekning og omrokkere puljene slik noen ikke automatisk kvalifiserer seg fordi motstanderne har trekt seg.

Dette kan ikke ha noe annet enn positive ringvirkninger for både lagene og ikke NHF. Så får vi se om dette blir løsningen i fremtiden, og håpe at de 16 beste lagene likevel spiller Sparserien kommende sesong.Kommenter Kommenter denne artikkelen

Det er 3 kommentarer til denne artikkelen:

TWut9p85Me 8C439zZWv1l 21/10 09:59
veOzWlZQ aOElmixjg 27/02 18:59
fornuft Steinar 15/10 15:24


Blyant  Legg til din kommentar:
Ditt navn: Tittel:
Kommentar: (maksimum 500 tegn)Vis folkevett og sunn fornuft når du skriver din kommentar :-)


« Tilbake


 MENINGSMÅLING

Ingen aktive meningsmålinger

 FOTOARKIV
Besøk vårt rikholdige fotoarkiv!
(Foto: Knut AM)
1.divisjon menn Kolstad - Fram (2007-11/11)     
 ANNONSER